Van de Donk: "Er is nog een mogelijkheid dat het EK haal"

Danielle van de Donk
Danielle van de Donk Foto: © Pro Shots

Daniëlle van de Donk zit in een zwaar revalidatietraject. Tijdens het WK-kwalificatieduel Tsjechië-Nederland scheurde ze de pees af die van het scheenbeen naar de voet loopt. Deze blessure komt maar zelden voor.

"In Nederland moest mijn vader me om de dag naar Zeist rijden. Hier is hij ook mijn chauffeur, maar woon ik op slechts vijf minuten van de club vandaan. Ik ben nu zeven weken bezig", vertelt Van de Donk in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

Haar rentree is momenteel nog ver weg en dat haar blessure weinig voorkomt maakt het niet makkelijker. "Stapsgewijs is het van erger naar erger gegaan, maar niemand wist wat het was. Het komt nooit voor en er is dus ook geen verloop bekend", aldus Van de Donk.

"Er is nog een mogelijkheid dat ik het einde van het seizoen haal en komende zomer het EK. De focus ligt echt op fit worden, als ik het dan niet haal weet ik dat ik er alles aan gedaan heb. Bijzonder is dat ik van iedereen hier berichtjes kreeg. Dat laat zien dat Olympique Lyon een hecht team heeft", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand