Van den Bighelaar blikt terug: ''Daardoor kon een wervel breken''

Marjolijn van den Bighelaar debuteerde in het seizoen 2009/2010 in de Eredivisie. Inmiddels speelt ze al sinds 2013 voor 'haar' Ajax.

Zelf had de aanvalster niet verwacht dat ze een carrière bij de Amsterdamse club op zou bouwen, aangezien ze kampte met een slepende rugblessure. "Na een nieuwe tik erop dacht ik dat het klaar was. Ik had een scheurtje in mijn onderrug waardoor een wervel kon breken", vertelt ze.

Die blessure komt vooral voor bij turnsters en dus niet bij voetbalsters. "Ik heb toen tien weken in een gipskorset gezeten. Dan verwacht je niet meer om op dit niveau terug te keren", zegt de 30-jarige Van den Bighelaar in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

Toch jaagde ze haar droom na en met succes. Ze won de dubbel met ADO Den Haag en werd met Ajax tot dusver twee keer landskampioen. Daarnaast won ze met de club uit Amsterdam vier TOTO KNVB Bekers en eenmaal de Eredivisie Cup. "Dat is typerend voor mij, ik ben een harde werker."

"Daarom ben ik er ook zo ongelooflijk trots op waar ik nu sta. Dat het zo heeft uitgepakt is ook heel mooi voor Ajax, dat destijds wel een risico heeft genomen door vertrouwen in mij uit te spreken", geeft Van den Bighelaar aan. Aan stoppen denkt ze voorlopig dan ook nog niet.

"Vroeger was voetbal mijn hobby, nu tevens mijn werk. Ik weet op mijn leeftijd nog aan te poten, hoop dat ook nog lang met plezier en overtuiging te kunnen doen", besluit ze. De topscorer van Ajax heeft nog een contract voor een jaar.

Lees meer: