Van den Berg verrast: "Zegt blijkbaar niet alles om een WK te halen"

Mandy van den Berg
Mandy van den Berg Foto: © Orange Pictures

Bondscoach Andries Jonker maakte afgelopen vrijdag zijn definitieve selectie voor het WK bekend. Daarin ontbreken namen als Fenna Kalma en Romée Leuchter.

Mandy van den Berg is zeer verbaasd dat het tweetal niet meegaat naar Australië en Nieuw-Zeeland. "Dan heb ik het over de kwaliteiten van deze speelsters specifiek. Je gaat kijken naar welke speelsters er nu bij de selectie zitten. Ik denk dan aan scenario's, ik denk aan een andere manier van spelen, wat misschien tijdens het toernooi wel gevraagd moet worden", legt Van den Berg uit bij ESPN.

"Dan verbaast het mij dat een Kalma en een Leuchter, balvast, sterk, makkelijk doelpunten maken, kopsterk, dat die er niet bij zijn. Zeker gezien de speelsters die wel meegaan, die voorin staan", vervolgt de voormalig voetbalster. "We kunnen Van der Gragt naar voren schuiven, maar ik denk, een Kalma en een Leuchter... Ja... Die staan daar week in, week uit. Die hebben daar de kwaliteiten voor. Dat vind ik opvallend, dat zij er niet bij zitten."

De goals van Kalma zeggen 'blijkbaar niet genoeg', zo geeft Van den Berg aan. "Het zegt blijkbaar niet alles om het WK te halen. Alles valt en staat met hoe een speelster binnen een groep zichzelf voelt, hoe dat allemaal loopt. Bij FC Twente kan zij een fantastische periode hebben, bij Oranje kan het allemaal anders vallen. Andere speelwijze, andere meiden om zich heen. Het is dan niet vanzelfsprekend dat je dan dezelfde resultaten hebt bij Oranje als bij je club. Het is opvallend dat de topscorer van Nederland, van de Eredivisie niet meegaat. Ik vind het verrassend", aldus de oud-international.

Ook het ontbreken van Leuchter noemt Van den Berg verrassend. "Het is een speelster die heel makkelijk doelpunten maakt, die balvast is, die je ook onder de druk uit kan laten voetballen. Ze heeft een hele goede periode bij Ajax achter de rug. Ze heeft laten zien dat ze van enorme waarde is. Ik vind dat ook een absolute verrassing, dat zij, als eerste zelfs, naar huis ging", besluit ze.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/12
PSV V
14:00
Ajax V
za
9/12
Feyenoord V
16:30
ADO Den Haag V
zo
10/12
Excelsior Rotterdam W
12:15
SC Heerenveen V
zo
10/12
Utrecht W
12:15
Fortuna Sittard W
zo
10/12
Telstar W
12:15
PEC Zwolle V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 8 20 24
2 Fortuna Sittard W 9 14 19
3 Ajax V 8 12 19
4 PSV V 10 13 17
5 Utrecht W 10 -4 17
6 PEC Zwolle V 9 3 16
7 ADO Den Haag V 9 4 12
Bekijk de hele stand