Van den Berg pleit voor verandering: "Tijd voor nieuwe generatie"

Gert van 't Hof, Mandy van den Berg en Leonne Stentler
Gert van 't Hof, Mandy van den Berg en Leonne Stentler Foto: © Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen bleken woensdag niet opgewassen tegen Duitsland: 0-2. Bondscoach Andries Jonker kon in Heerenveen niet beschikken over onder meer Vivianne Miedema, Jill Roord en Victoria Pelova. Mandy van den Berg pleit voor een verandering in het beleid van de bondscoach.

"Hij (Jonker, red.) heeft inderdaad niet veel smaken. In wellicht selectiebeleid, wat doet hij in het selecteren van speelsters?", vraagt ze zich hardop af. "Als je uiteindelijk een Van de Sanden moet gaan brengen, die heel vaak niet bij het Nederlands elftal is... Wat gaat die dan nog brengen?", is Van den Berg kritisch in haar analyse bij de NOS.

De inmiddels gestopte verdedigster vindt het tijd voor de volgende generatie: "Ik heb het gevoel dat er een hele lichting achter zit, dat moet ook door gaan komen. Vanavond (woensdag, red.) is ook een signaal van 'oké, er moet een ander beleid gevoerd gaan worden'. Nieuwe speelsters dienen zich aan, nieuwe speelsters moeten gaan opstaan. Het is ook een keertje tijd voor een nieuwe generatie", vindt Van den Berg.

Lees meer:
0 reacties