Van den Berg over Oranje-uitspraken: "Met verbazing naar gekeken"

Mandy van den Berg
Mandy van den Berg Foto: © Orange Pictures

De OranjeLeeuwinnen, en met name captain Sherida Spitse, reageerde de afgelopen dagen fel op de kritiek op Oranje na de 2-0 nederlaag tegen Italië. Mandy van den Berg snapt niks van die ergernis, zo vertelde ze bij de NOS voorafgaand aan het treffen met Noorwegen.

"Er is wat chagrijn bij Oranje, ergernis. Vooral verwijtend ook een beetje, naar 'jullie', naar 'de rest', naar de media. De media moesten vooral wat positiever gaan praten over het Nederlands elftal. Ik heb daar met verbazing naar gekeken, eerlijk gezegd", zo geeft de voormalig international aan.

Van den Berg snapt niet dat de speelsters en bondscoach Andries Jonker er zo lang over door blijven gaan: "Als we allemaal gewoon de conclusie kunnen trekken, ook de speelsters en Jonker zelf, dat het niet goed genoeg was... Leg dat dan naast je neer en ga gewoon op naar de volgende wedstrijd."

Spitse zei onder meer het volgende: "Natuurlijk is het jullie (de media, red.) job om in die zin negatief te zijn en kritisch naar ons te kijken. Dat mag ook, dat hoort er ook bij. Maar ik denk dat we soms wel een beetje doorslaan in Nederland. Jullie (de media, red.) vinden het ook mooi als wij positieve resultaten behalen. Het helpt soms niet om zo negatief te zijn over ons elftal", richtte ze zich tot de media.

Volgens Leonne Stentler was de oplossing simpel. "Het had zo makkelijk opgelost kunnen zijn... Je proeft ook in alle interviews wel dat ze echt wel inzien dat vrijdag niet goed genoeg was, dat heel veel dingen niet zo gaan zoals ze willen. Dat kan ook een antwoord zijn."

Lees meer:
0 reacties