Van den Berg oordeelt: "Er moet een wisseling van de wacht komen"

Mandy van den Berg
Mandy van den Berg Foto: © Orange Pictures

De OranjeLeeuwinnen wisten vrijdag niet te imponeren tegen Italië. Sherida Spitse wilde er na afloop niet aan dat er wat 'groters' aan de hand is bij Oranje, maar Mandy van den Berg ziet dat anders.

"Er zijn nieuwe speelsters bij, zoals een Chasity Grant. Dat zijn dan misschien de speldenprikjes dat Nederland vanavond nog ergens iets heeft laten zien, van 'oké, er komt wellicht wat nieuwe aanwas, vers bloed'", begint ze haar analyse bij de NOS. "Jonker probeerde nog wat wissels in te brengen. Maar er zijn geen kansen gecreëerd. Dat wat er is gelost, die twee schotjes, dat was allemaal matig en zonder kracht. Dan wordt het een moeizame avond."

Van den Berg gaat verder: "Is er meer aan de hand? Ja, er moet een wisseling van de wacht ergens gaan komen. Dat gebeurt nu, er moeten nieuwe speelsters gaan opstaan. Alleen moet dat nog wel gebeuren. Je moet ze ook wel hebben. Maar Wieke Kaptein, dat is er één."

Collega-analist Leonne Stentler vult aan: "Het liefst wil je een Kaptein in een elftal laten spelen met een Pelova, Van de Donk, een Martens, die er wel zijn. Dan kun je iemand echt gaan in schaven. Nu is het een wedstrijd, met zoveel andere namen, dat dat niet te doen is."

"Ook voor nieuwe speelsters, om je dan zo te laten zien... Ja, er moeten nieuwe speelsters komen, maar het is niet zo van 'die staat klaar'. Los van een Kaptein. Je hebt geen blik dat je open kunt trekken", merkt de voormalig voetbalster op.

Lees meer:
0 reacties