Van den Berg blikt vooruit: "Kunnen het seizoen tot een succes maken"

Mandy van den Berg
Mandy van den Berg Foto: © Pro Shots

Mandy van den Berg neemt het maandag met PSV op tegen Ajax in de finale van de TOTO KNVB Beker. Bekerwinst zou het seizoen van de Eindhovenaren redden.

"We weten allemaal dat we in de competitie weinig tot niets meer te winnen hebben wat betreft het winnen van een prijs. En we weten ook allemaal hoe het voelt om de beker te winnen", zei Van den Berg vrijdag tijdens de persconferentie tegen De Telegraaf.

Ze vervolgt: "Dat is een geweldige prijs. Wat dat betreft kunnen we het seizoen voor onszelf nog tot een succes maken. Doen slagen wil ik niet zeggen, want ik vind dat je als PSV in ieder geval tot het einde mee zou moeten doen om de titel. Wat dat betreft hebben we het niet goed gedaan."

Voor PSV is het de vijfde bekerfinale in tien jaar. "Dat we zoveel in de finale hebben gestaan, zegt in ieder geval dat PSV tot een van de topclubs in het vrouwenvoetbal behoort."

"Dat we vaak dichtbij zijn geweest, maar het zegt ook, dat het vaak nog net niet goed genoeg is geweest. Maar zoals de trainer zegt ’als er één gewonnen is, volgen er vaak meer’. Laten we hopen dat dat maandag al het geval is", aldus Van den Berg.

De mannen van PSV nemen het zondag in de bekerfinale op tegen de mannen van Ajax. Dat leeft bij de vrouwentak van de Eindhovenaren: "We gaan niet die kant op, want we gaan onszelf uiteraard optimaal voorbereiden op maandag. We gaan onze mannen wel vanuit huis aanmoedigen. We kijken uit naar een heel mooi weekend voor PSV."

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand