Welkom op onze nieuwe website!

Van den Berg: ''Als je het zo uitspeelt, verdien je het ook''

Op mandy van den berg 60bcaffd3932c
Op mandy van den berg 60bcaffd3932c Foto: © Orange Pictures

Mandy van den Berg heeft haar eerste prijs met PSV binnen. Zaterdagavond werd de TOTO KNVB Beker gewonnen na een zege op ADO Den Haag.

De captain van de Eindhovenaren is daar maar wat blij mee. "Ik ben zo blij voor de club. Echt zo gaaf. We wilden zo graag een aantal dingen halen dit seizoen. Dat blijft de beker over na het kampioenschap dat je niet binnenhaalt. Ik ben zo blij voor PSV. Zo blij voor de club. Eindelijk de eerste prijs. Echt gaaf", zei ze na afloop bij ESPN, terwijl ze de tranen uit haar ogen veegde.

"Dit is onder andere waarom ik terugkwam. Uiteindelijk wil je prijzen winnen", vervolgt Van den Berg. "Na vorige week het Champions League-ticket in een geweldige ambiance. We wilden het zo graag doortrekken. We kunnen van alles zeggen. Het was niet zoals we misschien voorafgaand hadden bedacht. Maar zo gaaf, zo mooi. Echt tof", kwam de verdedigster woorden te kort.

ADO Den Haag had het betere van het spel. "We hebben in de rust gezegd: 'laat ze maar opnieuw gaan komen. Waarom zouden wij hoog druk gaan zetten en die ruimte weggeven?'. Dat deden zij ook prima. Wij hadden daar veel moeite mee en ze kwamen een aantal keer er heel gevaarlijk uit", zag ook Van den Berg.

"Volgens mij zat er van alles in. Dat je een penalty tegen krijgt, die wordt gehouden. Dan zit het daarna allemaal mee. Echt complimenten voor de strijd en de passie. Als je het zo uitspeelt, verdien je het ook", is de aanvoerster van mening. Ze is lovend over Sari van Veenendaal, die de penalty pakte.

"Sari is een absolute topsportvrouw. Ze geeft alles in alles, iedere dag op de club. Die is de eerste die zelf haar hand opsteekt of de hand in eigen boezem steekt. Ze heeft kei- en keihard getraind dit seizoen en is zo belangrijk geweest dit jaar, ook buiten het veld. Dat ze de penalty pakt... Het lijkt wel alsof het allemaal samen moet komen in die laatste wedstrijd. Echt geweldig", besluit Van den Berg.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 29 okt. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
FC Twente V -
-
SC Heerenveen V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PEC Zwolle V -
-
Ajax V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Excelsior Rotterdam W -
-
Feyenoord V -
vr 5 nov. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
SC Heerenveen V -
-
ADO Den Haag V -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle V 7 5 13
2 Feyenoord V 6 4 11
3 FC Twente V 6 11 10
4 Ajax V 6 8 10
5 PSV V 6 5 10
Bekijk de hele stand