Van de Westeringh start podcast: “Zij schoot vol tijdens het gesprek”

Kirsten van de Westeringh (Feyenoord) maakt haar rentree in de wedstrijd tegen Bayer Leverkusen
Kirsten van de Westeringh (Feyenoord) maakt haar rentree in de wedstrijd tegen Bayer Leverkusen Foto: © Orange Pictures

Kirsten van de Westeringh is binnenkort niet alleen maar op het veld bij Feyenoord te zien, maar ook te horen als host van de podcast ‘De Marta Donna’s’. De 22-jarige aanvallende middenveldster start samen met Maker District een podcastserie over vrouwenvoetbal.

Eén ding wil Van de Westeringh duidelijk maken: het analyseren van wedstrijden en speelsters zal niet gebeuren in De Marta Donna’s. “Ik ben zelf speelster, ik ga geen speelsters analyseren of het daarover hebben. We willen met deze podcast een kijkje bieden in de verhalen van het vrouwenvoetbal. En dan in de breedste zin van het woord. Het kan zijn met speelsters die ik heel goed ken of die bijvoorbeeld iets hebben meegemaakt, zoals een zware blessure. Maar het kan bijvoorbeeld ook zijn met scheidsrechters en trainers. Alles willen we langs laten komen”, vertelt de speelster van Feyenoord.

Verhalen vertellen

Zelf staat ze dus niet centraal: Van de Westeringh zal leiding geven aan het gesprek. “Ik twijfelde in het begin een beetje of ik dit moest gaan doen. Mijn focus ligt op het voetbal. Ik heb vroeger een vlogkanaal gehad. Dat vond ik ook hartstikke leuk, maar toen kreeg ik ook reacties van ‘ze is alleen maar bezig met het vloggen’. Daar wil ik echt van weg blijven”, legt Van de Westeringh uit. “Toen deed dat wel wat met me, maar nu ben ik wat volwassener en weet ik zelf ook heel goed wat ik allemaal doe voor mijn sport. Daarom sta ik hier nu voor open. We willen de verhalen van het vrouwenvoetbal naar buiten brengen. De mooie, maar ook de verdrietige verhalen. Het is denk ik alleen maar goed als het vrouwenvoetbal nog meer aandacht krijgt."

Van de Westeringh maakte, ondanks haar leeftijd, al ontzettend veel mee in haar carrière. “En ik ken daardoor ook veel mensen. Daardoor voelt het ook niet als een interview, maar gewoon als een leuk gesprek. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat mijn verhaallijn overeenkomt met de gast, maar het kan ook zo zijn dat dat totaal niet het geval is.”

“Zij schoot vol tijdens het gesprek”

De eerste aflevering is inmiddels al opgenomen. Daarin is Chanté Dompig te gast. De spits speelt bij AC Milan en revalideerde samen met Van de Westeringh van een zware knieblessure. “We hebben het voornamelijk gehad hoe het was in Zeist, hoe dat is gegaan, wat de moeilijke momenten waren. Er zijn overeenkomsten, omdat we allebei die blessure hebben gehad. Chanté schoot ook helemaal vol tijdens het gesprek, ze heeft echt alles met me gedeeld”, verklapt de uit Zeewolde afkomstige speelster alvast.

Van de Westeringh was direct enthousiast na het horen van het idee. “We hadden vrij snel duidelijk dat het geen podcast moest worden over de Eredivisie, qua analyseren en met ‘wie is goed, wie is slecht’. Het worden leuke verhalen over vrouwenvoetbal en vrouwen in de sport, met veel anekdotes. Ik ben heel benieuwd. De pilot is in ieder geval geslaagd, ik vind het echt heel leuk.”

Te beluisteren op Spotify

De Marta Donna’s is te beluisteren via Spotify. “Op Instagram komt er ook een account met beeldmateriaal, want de podcast wordt ook opgenomen. We hebben een studio in Amsterdam, daar wordt het opgenomen”, vertelt Van de Westeringh. Het is nog niet bekend hoe regelmatig er een aflevering gaat verschijnen. “Dat moet nog een beetje een plekje krijgen, het hangt natuurlijk ook af van mijn schema.”

De jeugdinternational van Oranje is benieuwd wat mensen ervan gaan vinden. “Wanneer de podcast voor mij een succes is? Als je jonge meiden kan inspireren met de verhalen die ze horen. Ik vind het vooral heel leuk om te doen en ik wens iedereen heel veel luisterplezier!”

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
ADO Den Haag V
14:00
PEC Zwolle V
zo
1/10
FC Twente V
12:15
Feyenoord V
zo
1/10
Utrecht W
12:15
SC Heerenveen V
zo
1/10
Fortuna Sittard W
12:15
Excelsior Rotterdam W
zo
1/10
PSV V
12:15
AZ W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Fortuna Sittard W 2 4 6
2 Utrecht W 2 3 6
3 PSV V 2 5 4
4 AZ W 2 1 4
5 FC Twente V 1 7 3
6 Ajax V 1 2 3
7 ADO Den Haag V 1 0 1
Bekijk de hele stand