Van de Westeringh eerlijk: "Haalde zo veel emotie naar boven"

Kirsten van de Westeringh in actie namens Feyenoord
Kirsten van de Westeringh in actie namens Feyenoord Foto: © Pro Shots

Kirsten van de Westeringh knokte zich keihard terug na het oplopen van een zware knieblessure. Vijftien maanden lang gaf ze alles om terug te keren op het veld. Niet veel later gaat het alsnog mis.

Het zorgt ervoor dat Van de Westeringh steun zoekt bij haar dagboek. "Het was ook allemaal zo onwerkelijk", vertelt ze eerlijk in het Algemeen Dagblad. "Waarom ik? Die vraag heb ik mezelf heel vaak gesteld." Op die vraag heeft de middenveldster geen antwoord: "Zal ik nooit krijgen ook."

Van de Westeringh houdt het maar op pech. "Je ziet wel vaker in het vrouwenvoetbal dat speelsters beide kruisbanden scheuren. Maar daar zit meestal flink wat jaren tussen. Bij mij niet. Ik stond net drie weken op het veld, toen het weer gebeurde. Zo snel, dat is natuurlijk heel bizar", zegt ze.

De Feyenoord-speelster kent genoeg moeilijke momenten. Zoals toen bijvoorbeeld Calvin Stengs, spelend voor de mannen van de Rotterdamse ploeg, met een brancard van het veld moest na een tik op zijn knie. "Dat deed me zo veel, dat ik wel even een traantje moest laten. Toen had ik voor het eerst een flashback. Helemaal toen Stengs werd weggedragen en iedereen begon te klappen. Dat haalde bij mij zo veel emotie naar boven. Dat gebeurde bij mij net zo. En voelde ik opnieuw die pijn door mijn lichaam."

Van de Westeringh kijkt daardoor liever niet naar beelden van geblesseerde sporters. "Heb ik heel veel moeite mee. Dat weten ze om me heen. Het was niet voor niets dat mijn moeder me direct appte toen ze thuis op tv Stengs met zijn hand op het veld zag slaan. Zo van: meis, gaat het?", is ze openhartig.

Lees meer:
0 reacties