Van de Westeringh blikt terug: ''Heb lang na moeten denken''

Op westeringh vrouwen 5fb3be6caecad
Op westeringh vrouwen 5fb3be6caecad Foto: © Orange Pictures

Afgelopen zomer verliet Kirsten van de Westeringh Ajax voor SC Heerenveen. De 19-jarige jeugdinternational droomde er altijd van om voor de Amsterdamse ploeg te spelen.

"Die kans heb ik gekregen, ik heb bij de beloften en in het eerste elftal mogen spelen. Alleen heb ik de pech gehad dat mijn concurrent op mijn positie, Marjolijn van den Bighelaar, erg goed bezig was en is", blikt Van de Westeringh terug in gesprek met De Stentor.

De aanvalster kwam tot de conclusie dat speelminuten op haar leeftijd belangrijk waren. "Je wilt altijd spelen als voetballer. En als je niet speelt of af en toen vijf minuten mag invallen, vreet dat aan je. Al heb ik wel lang moeten nadenken over deze beslissing."

Haar besluit om te verhuizen naar Friesland is volgens Van de Westeringh nog altijd de juiste. "Ik was wel superjong bij Ajax natuurlijk en je moet wel realistisch blijven. Als je op dat moment goed genoeg bent, speel je. Al ben ik wel blij dat ik die periode heb mee mogen maken", besluit de jeugdinternational.

Lees meer:
0 reacties