Van de Ven blij met Torny: "Heeft het binnen een maand gebracht"

Zoï van de Ven in actie namens Feyenoord
Zoï van de Ven in actie namens Feyenoord Foto: © Orange Pictures

Feyenoord ging zondagmiddag hard onderuit tegen Fortuna Sittard. Bij het debuut van Jessica Torny als nieuwe coach van de Rotterdammers werd er met 4-0 verloren.

"Het was een pittige wedstrijd. In de eerste helft, in de eerste dertig minuten, hebben wij kansen. Als wij die hadden afgemaakt, was het een hele andere wedstrijd geworden", denkt Zoï van de Ven. Zij zag dat Feyenoord het de Limburgers in de eerste helft wel moeilijk maakte. "In de tweede helft zakken wij als team iets in, wordt het iets stiller op het veld na de 3-0. Dan krijg je het om je oren, helaas", zegt de middenveldster bij ESPN.

Van de Ven merkte dat de communicatie minder was. "Waardoor je meer om je heen moet kijken. We stonden vaak als eilandjes op het veld. Ik ben wel trots op het team, want we wilden wel. We hebben ons koppie niet laten hangen", bleef ze positief. Onder Torny heeft Van de Ven een vrije rol bij Feyenoord. "Ik weet dat de dingen die ik kan, dat ik die goed kan. Ik probeer daarbij het team zo goed mogelijk te helpen. Als het lukt is het fijn. Als het niet lukt, moet ik gewoon wat harder werken."

"De trainer geeft me een redelijk vrije rol. Ik kom vaak tussen de linies, ik maak mijn acties. Zolang ik het simpel hou en het mezelf niet te moeilijk maak, mag ik doen wat ik wil. Ik moet ook heel eerlijk zeggen dat ik denk dat deze rol me iets beter past. Ik heb nu meer een vrije rol, daarin kan ik het team beter helpen", aldus Van de Ven.

Ze merkt dat Torny de ploeg bij elkaar kan brengen. "Er zit nu al meer voetbal in. Wat wij in de eerste seizoenshelft niet hadden voetballend, heeft zij nu binnen een maand gebracht. Dat zag je in de eerste helft ook, we speelden de bal rond. Voorheen speelden we eigenlijk alleen maar lange ballen. Ik vind dat we daarin heel erg vooruit in zijn gegaan", is ze lovend over de invloeden van de nieuwe coach.

Feyenoord wint voor 50 (!) keer je inzet!

Feyenoord speelt zondagmiddag de uitwedstrijd tegen Almere City FC. Unibet heeft een mooie boost bij een overwinning van Feyenoord in Almere. Als nieuwe speler bij Unibet krijg jij 50 (!) keer je inzet bij een zege van Feyenoord! Schrijf je hier in claim de UniBoost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
2/03
PSV V
14:00
Fortuna Sittard W
za
2/03
Feyenoord V
16:30
Excelsior Rotterdam W
za
2/03
PEC Zwolle V
16:30
ADO Den Haag V
zo
3/03
FC Twente V
12:15
Ajax V
zo
3/03
AZ W
14:30
Utrecht W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 15 35 45
2 Ajax V 15 31 36
3 PSV V 15 21 30
4 Fortuna Sittard W 15 16 27
5 ADO Den Haag V 15 6 22
6 PEC Zwolle V 15 0 21
7 Utrecht W 15 -11 21
Bekijk de hele stand