Van de Velde: "Sherida vraagt: 'luister jij altijd zonder geluid?'"

Jonna van de Velde in actie namens Ajax
Jonna van de Velde in actie namens Ajax Foto: © BSR Agency

Op vijfjarige leeftijd werd bij Jonna van de Velde een gehoorbeschadiging ontdekt. Daardoor draagt ze twee gehoorapparaten. Tijdens het voetballen heeft ze daar geen last van, zo vertelt de middenveldster van Ajax op de clubwebsite.

"Tijdens mijn basisschooltijd wilde ik ze niet in. Alleen werd ik daar doodmoe van. Ik moest altijd aanstaan en zo goed luisteren naar wat mensen zeiden", blikt Van de Velde terug. "Als mijn ouders wat vroegen hoorde ik het niet of moest ik reageren met: ‘wat?!’. Ik werd daar enorm chagrijnig van."

Inmiddels heeft Van de Velde het amper door dat ze de gehoorapparaten in heeft. "Ik doe ze in als ik opsta en pas uit als ik ga slapen. Ik voel er niks van. En tegenwoordig hebben ook gehoorapparaten met bluetooth. Weet je hoe handig dat is? Ik hoef nooit oortjes in en kan gewoon filmpjes van mijn mobiel luisteren via mijn gehoorapparaten."

Onlangs zorgde dat nog voor hilariteit op de hotelkamer. "Ik zat met Sherida Spitse op de kamer. Ik was een serie aan het kijken op Netflix. Het geluid werd automatisch verbonden met mijn gehoorapparaten. Dus Sherida vraagt na een paar uur: 'luister jij altijd zonder geluid?' Toen moest ik haar vertellen dat ze automatisch met mijn apparaten verbinden", lacht Van de Velde.

Lees meer:
0 reacties