Van de Velde nuchter na blessures: "Overkomt mij niet, dacht ik"

Jonna van de Velde
Jonna van de Velde Foto: © Orange Pictures

Jonna van de Velde heeft een lastige periode achter de rug. De 22-jarige middenveldster herstelde van twee loodzware knieblessures. Voor haar is het nu tijd om te schitteren.

Van de Velde bleef nuchter na de fysieke tegenslagen. "Na die eerste blessure had ik niet verwacht dat ik nog een tweede keer zo zwaar geblesseerd zou raken. Dat overkomt mij niet, dacht ik. Toch gebeurde het", blikt ze terug op de clubwebsite. "Maar ik ken genoeg speelsters die een tweede knieblessure hebben gehad en weer fit zijn geworden."

"Dat hielp mij wel. Daarnaast ging de revalidatie goed", zegt Van de Velde. Op het moment dat ze weer zo goed als fit was, ging het mis. Ze kreeg een beenblessure. Van de Velde herstelde, maar na de voorbereiding op dit seizoen, raakte ze opnieuw geblesseerd. "Ik wilde graag vechten voor mijn plek. De voorbereiding is de tijd om je te laten zien. Dat was dus enorm balen."

"Net voor de winterstop ben ik helemaal fit geraakt. Ik heb alle Champions League-wedstrijden mee kunnen doen. Dat was supervet", zegt Van de Velde. Ze tekende in de zomer van 2022 een contract tot 2025. Die verbintenis gaf haar rust tijdens de revalidatie. "Ik wilde na het tekenen van het contract graag van waarde zijn. Maar dit contract gaf mij ook tijd om mij volledig te richten op mijn revalidatie."

De middenveldster besluit: "Ik wilde wel graag een heel seizoen een keer spelen, daar kon dit najaar weer een streep doorheen. Maar nu ben ik elke dag als ik op het veld sta zo blij dat dit mijn leven is. Als klein kind stond ik er nog niet eens bij stil dat dit kon."

Lees meer:
0 reacties