Van de Sanden terug in Oranje: "Hij is heel duidelijk geweest"

Shanice van de Sanden na Engeland - Nederland
Shanice van de Sanden na Engeland - Nederland Foto: © BSR Agency

Shanice van de Sanden maakte vrijdagavond haar rentree bij de OranjeLeeuwinnen. De rappe aanvalster kwam in de tweede helft in het veld bij de Nations League-wedstrijd tegen Engeland, die Nederland uiteindelijk met 3-2 verloor.

"Ik ben enorm trots om onderdeel uit te maken van deze mooie selectie, want we worden steeds beter en hebben veel talent", vertelde Van de Sanden na afloop voor de camera van de NOS. "Om daar nog steeds onderdeel van uit te maken, daar ben ik enorm trots op."

Van de Sanden was er lange tijd niet bij, maar speelde vrijdag wel mee in een van de belangrijkste minuten van het jaar. "Dat vind ik niet erg, ik heb genoeg ervaring. Daar kan hij (bondscoach Andries Jonker, red.) mij zeker wel op vertrouwen. Helaas verliezen we deze wedstrijd. Je ziet dat we het om het laatst niet vol kunnen houden, maar we kunnen het dinsdag gewoon nog afmaken als we van België winnen. Daar moeten we nu de volle focus op hebben."

Van bondscoach Andries Jonker moest de aanvalster van Liverpool energie brengen. "Dat is onder andere ook waar hij mij op heeft geselecteerd. Daar is hij heel duidelijk in geweest. Dat heb ik laten zien bij mijn club en daar was hij heel tevreden over. Hij wilde dat ik dat hier ook ging brengen, dus daar ben ik blij om."

Van de Sanden was graag met een overwinning van het veld gestapt. "Dat is hartstikke balen, maar we speelden ook tegen een fantastisch Engeland. Maar in de eerste helft speelden we wel echt heel mooi voetbal. Dat we het in de tweede helft zo weggeven, is even klote. Maar het gaat nu om dinsdag", aldus de aanvalster, die gelooft in groepswinst. "Ik ben altijd heel erg optimistisch geweest. Die moeten we winnen en dan kan het helemaal goedkomen."

Lees meer:
0 reacties