Van de Sanden: "Misschien ga ik daar na mijn carrière iets mee doen"

Shanice van de Sanden op een training van de OranjeLeeuwinnen
Shanice van de Sanden op een training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © Orange Pictures

Shanice van de Sanden kijkt met ontzag naar de speelsters van de Verenigde Staten. De ploeg van 'Team USA' maakte verschillende statements tegen racisme. Toch ziet de aanvalster zichzelf niet als activist.

"Racisme is verschrikkelijk", zegt Van de Sanden in het NRC. "Het is heel treurig om te zien dat het er nog steeds is. Al moet ik zeggen dat ik er als voetballer nog nooit mee te maken heb gehad. Niet bij mijn clubs. En niet bij Oranje. Ik zou daar denk ik heel erg van schrikken. Misschien dat ik hier na mijn carrière iets mee ga doen", geeft de speelster van Liverpool.

Nu wil Van de Sanden vooral een inspiratie zijn voor jonge speelsters. Ze merkt dat het elftal van de OranjeLeeuwinnen minder inclusief is dan het elftal van de Nederlandse mannen. "Hoe komt dat? Misschien heeft het iets te maken met cultuur. Sommige meisjes met een bepaalde achtergrond gaan misschien niet zo snel voetballen. Daar moeten we dus nog grote stappen in zetten. Ik draag graag op mijn eigen manier bij aan die vooruitgang."

Lees meer:
0 reacties