VIDEO | Van de Sanden imponeert bij comeback, maar wint niet

Vrijdagavond speelden Everton en Liverpool voor 22.161 fans in het herenstadion van de club uit Liverpool. Het boeiende duel eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Gabby George opende na 27 minuten de score in het voordeel van de thuisploeg. Een op voorzet lijkende bal werd gepromoveerd tot treffer. Daarbij mag gezegd worden dat de keeper hierbij niet geheel vrijuit ging. Na 40 minuten stond het overigens alweer gelijk. Taylor Hinds werd op de rand 16 aangespeeld, schudde twee verdedigers van zich af en schoot diagonaal binnen waardoor Liverpool op 1-1 kwam.

Na 64 minuten was er een heugelijk moment voor Shanice van de Sanden. De Nederlandse keerde terug in het veld nadat ze in januari tijdens de warming-up voor het duel tegen Chelsea geblesseerd raakte. Van de Sanden speelde niet onverdienstelijk en was vanaf de vleugel enkele keren zeer gevaarlijk. Als haar medespeelsters iets scherper waren had ze ook nog twee assists kunnen afleveren, maar de bekroning op het werk bleef uit.

Bij Everton speelde ook een Nederlandse mee, dit in de naam van Katja Snoeijs. De aanvalster speelde het gehele duel mee maar de 26-jarige Snoeijs kwam niet tot scoren.

Liverpool-manager Matt Beard gaf na afloop van het gelijke spel tegenover Sky Sports aan dat zijn ploeg "de wedstrijd had moeten winnen", en voegde eraan toe: "Ik heb net het afgekeurde doelpunt gezien en kan het niet geloven, het is te gek. Ik dacht dat we talloze kansen creëerden, het ontbrak ons ​​gewoon aan kalmte in het laatste derde deel. We frustreerden Everton. Courtney Brosnan was veruit hun beste speler", besluit de trainer.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand