"Van de Sanden en Van Es horen bij de beste dertig meiden"

Shanice van de Sanden in actie voor Liverpool
Shanice van de Sanden in actie voor Liverpool Foto: © Pro Shots

Het was een grote verrassing dat bondscoach Andries Jonker, Shanice van de Sanden en Kika van Es opnam in de voorselectie voor het WK. Toch is de beslissing volgens de bondscoach niet zo vreemd.

"Shanice was er in september wel bij, bij mijn eerste keer", vertel Andries Jonker tegen de NOS. "Toen moest ze al na twee, drie dagen afhaken. En speelt de laatste weken steeds meer en raakt in steeds beter doen. Ik ben afgelopen weekend zelf gaan kijken bij Liverpool - Manchester United."

"Als ik dan dertig meiden op een rij moet zetten, dan hoort zij bij de beste dertig", vervolgt Jonker zijn verhaal. "Vandaar Shanice van de Sanden. Kika van Es, zeer ervaren speler. Heb ik ook in deze fase een paar keer bij ons gehad, kunnen we op rekenen. En hoort ook bij die dertig."

"Op het moment dat zij de absolute wil hebben en enorme motivatie om uberhaupt mee te gaan naar het WK, dan houdt niks ze tegen om ze op de lijst te zetten", besluit de bondscoach.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
6/10
AZ W
19:30
Fortuna Sittard W
vr
6/10
Excelsior Rotterdam W
19:30
FC Twente V
vr
6/10
PEC Zwolle V
19:30
PSV V
za
7/10
Feyenoord V
14:00
Ajax V
zo
8/10
SC Heerenveen V
12:15
ADO Den Haag V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Fortuna Sittard W 3 9 9
2 Utrecht W 3 4 9
3 PSV V 3 9 7
4 FC Twente V 2 9 6
5 Ajax V 2 2 4
6 AZ W 3 -3 4
7 PEC Zwolle V 3 -2 3
Bekijk de hele stand