Van de Sanden en Janssen met Wolfsburg naar finale DFB Pokal

Dominique janssen vfl wolfsburg chelsea 605b97153ac0f
Dominique janssen vfl wolfsburg chelsea 605b97153ac0f Foto: © Pro Shots

Zondag stond in de halve finale van de Duitse bekercompetitie de topper tussen Wolfsburg en Bayern München op het programma, of te wel het duel tussen OranjeLeeuwinnen Shanice van de Sanden en Dominique Janssen met Lineth Beerensteyn.

In de competitie is het Bayern München die momenteel de ranglijst aanvoert, maar in de halve finale moesten ze in Wolfsburg hun meerdere erkennen.

Al vroeg kwam Wolfsburg, met Janssen in de basis, op voorsprong. Na dertien minuten opende Alexandra Popp de score. Nog voor rust wist Wolfsburg de voorsprong te verdubbelen dankzij Ewa Pajor.

Na rust wisten beide ploegen niet meer te scoren. Wel kreeg de ploeg van Beerensteijn in de blessuretijd nog een rode kaart. Simone Boye Sorensen, die na rust was ingevallen, werd met een directe rode kaart van het veld gestuurd.

Janssen en Beerensteyn mochten de hele wedstrijd spelen. Van de Sanden werd twintig minuten voor tijd ingebracht voor doelpuntenmaakster Pajor.

In de finale treffen Janssen en Van de Sanden Eintracht Frankfurt. De nummer zeven van de competitie wist zaterdag in hun halve finale Freiburg met 2-1 te verslaan.