Van de Pol: "Van alleen het voetbal zou ik niet kunnen leven"

Pauline van de Pol (Telstar) in het duel met PSV
Pauline van de Pol (Telstar) in het duel met PSV Foto: © BSR Agency

Mede door blessures krijgen jonge talenten momenteel de kans bij Telstar. Pauline van de Pol en Lune Miedema, producten van de eigen jeugdopleiding, zijn dolgelukkig dat ze op het hoogste niveau mogen spelen.

"Vanaf dat we hier bij de Voetbal Academy onder Hans de Winter terechtkwamen, spelen we al samen. Dat is alweer een seizoen of drie, vier nu", zegt Miedema in gesprek met het Noordhollands Dagblad. De twee spelen voor een onkostenvergoeding voor Telstar. "We hebben allebei via NOC*NSF de A-status. Dat helpt alleen voor schoolregelingen. Van alleen het voetbal zou ik niet kunnen leven", geeft Van de Pol aan.

Klagen zit er niet in: "Ik leef wat dat betreft ook in het nu. Ik ben heel erg blij en trots dat ik bij Telstar in het eerste mag voetballen. Ik ben op dit niveau toch ook maar pas begonnen", zegt Van de Pol. Het duo krijgt complimenten van coach Marelle Worm.

"Lune is snel en geeft nooit op. Een tegenstander zal haar altijd twee keer tegenkomen. Ik kan haar met deze kwaliteiten daarom ook heel goed gebruiken in de voorhoede", zegt Worm over Miedema. "Pauline heeft zich dit seizoen snel kunnen aanpassen", merkt de coach op over Van de Pol. "Zowel fysiek gezien en als aan het niveau kan het team en de eredivisie. Ze is een back die graag vooruit verdedigt en ook graag mee op komt, waardoor ze het team een aanvallende impuls kan geven."

Lees meer:
0 reacties