Van de Donk zit goed stuk na deceptie: "We wilden het zo graag"

Daniëlle van de Donk tegen Duitsland
Daniëlle van de Donk tegen Duitsland Foto: © BSR Agency

Daniëlle van de Donk was na afloop van de nederlaag tegen Duitsland enorm teleurgesteld. De aanvallende middenvelder van OranjeLeeuwinnen wilde enorm graag naar de Olympische Spelen komende zomer.

Duitsland was woensdagavond in Heerenveen met 0-2 te sterk in de troostfinale van de Nations League. "We hebben zo hard geknokt om bij de laatste vier te komen, dan is het frustrerend dat je uiteindelijk niets hebt", baalt Van de Donk na afloop bij Voetbal International. Zelf baalde ze nog extra dat ze vanwege ziekte niet in staat was tot het gaatje te gaan. "Voor het eerst sinds 2016 zijn we er niet bij op een groot toernooi. Dit doet pijn, de teleurstelling is groot."

In 2021 speelde OranjeLeeuwinnen nog de Spelen in Tokyo, maar dat was door corona lang niet zo bijzonder als gehoopt. "Dat voelde niet als Olympische Spelen. We zaten opgesloten in een gevangenis en speelde wat wedstrijden", aldus Van de Donk. "Daarom wilden we dit zo graag, echt de Spelen meemaken was het grote doel en dat valt nu weg.

Lees meer:
0 reacties