Van de Donk wil Champions League veroveren: "Betekent alles voor mij"

Daniëlle van de Donk juicht met haar ploeggenoten van Olympique Lyon
Daniëlle van de Donk juicht met haar ploeggenoten van Olympique Lyon Foto: © BSR Agency

Daniëlle van de Donk heeft een duidelijk doel: zaterdagavond de UEFA Women's Champions League winnen. Na het veroveren van de landstitel ging de focus van de 32-jarige OranjeLeeuwin direct op de finale in Bilbao.

"Ik was ook helemaal kapot. Stond op het veld en wilde naar bed", lacht Van de Donk in gesprek met het Eindhovens Dagblad, terugblikkend op het moment nadat ze de finale van de Franse competitie had gewonnen. "Die Champions League-finale zit gewoon in je achterhoofd. Dan wil je zo snel mogelijk gaan herstellen."

"We zijn nog even boven naar de fans geweest, dat was hartstikke leuk. Daarna hebben we één fles champagne opengetrokken en zijn we naar huis gegaan", vertelt de Brabantse. In de finale werd PSG verslagen. Met die club werd ook afgerekend op de weg naar de Europese finale. "Naar de Champions League-finale gaan, betekent alles voor mij. Daar lag wel meer druk op, die wilde ik dan toch nog net iets liever winnen."

In haar eerste seizoen bij Lyon moest Van de Donk de knock-outfase aan zich voorbij laten gaan vanwege een blessure. Tijdens de finale zat ze wel weer bij de finale. "Voor mij een heel grote overwinning. Het voelt ook zeker zo dat ik de Champions League heb gewonnen. Maar ik hoop zaterdag wel die speelminuten te maken."

Om zaterdag de trofee in de handen te nemen, moet er afgerekend worden met FC Barcelona. "Een topteam dat heel mooi positiespel speelt. Voorin beschikken zij over speelsters met snelheid en individuele acties en ook nog eentje die gaat rondzwerven. Daardoor weet je niet zo goed wat ze gaan doen, juist dat maakt ze zo goed", weet Van de Donk over de Spaanse topclub. "Maar het is ook niet zo dat ze nooit een doelpunt tegen krijgen. In het voetbal is niemand onverslaanbaar."

Lees meer:
0 reacties