Van de Donk weet: "Dit is onze laatste kans, we zullen moeten"

Daniëlle van de Donk bij Oranje
Daniëlle van de Donk bij Oranje Foto: © Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen hadden op meer gehoopt tegen Spanje, zo geeft ook Daniëlle van de Donk aan. Het viel tegen, erkent de middenveldster.

"Ik had er alle vertrouwen in. Ik dacht: ik kan meedoen, we gaan ze pakken", zegt Van de Donk bij de NOS met een kleine glimlach. "Dat viel echt tegen. Op een of andere manier gaat het balletje heel snel bij ze, het is moeilijk om met ze in duels te komen. Vooral als je net niet lekker staat."

"In de tweede helft ging het beter, we stonden ook beter. Dan kan je wel laten zien dat je ook kan voetballen. Het is jammer dat we dat niet vanaf minuut één hebben laten zien", baalt de speelster van Olympique Lyon. "Ik denk dat dit ook een beetje zenuwen zijn. Ik had gehoopt op meer."

Oranje speelt komende woensdag tegen Duitsland de troostfinale, waar nog een Olympisch ticket te verdienen valt. "Duitsland is een hele andere tegenstander. Het gaat denk ik heel fysiek worden, zo zijn zij ook wel. Dit is onze laatste kans, we zullen moeten. Ik denk dat wij een groep zijn die daar goed mee om kan gaan", aldus Van de Donk.

Lees meer:
0 reacties