Van de Donk weer bij Oranje: "Zullen geduldig met me moeten zijn"

Daniëlle van de Donk op een training van de OranjeLeeuwinnen
Daniëlle van de Donk op een training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © Pro Shots

Na een lange revalidatie is het Daniëlle van de Donk gelukt om de EK-selectie te halen. De middenveldster trainde deze week voor het eerst weer mee met de OranjeLeeuwinnen.

"Het was lang, lang genoeg. Ik ben hartstikke blij dat ik terug ben. Het voelt verfrissend om hier weer op het veld te staan. Er zijn hier een paar meiden met wie ik nog nooit heb gespeeld of getraind", zegt Van de Donk voor de camera van de NOS.

Ze vervolgt: "Ik vind het hartstikke leuk en uitdagend. Iedereen heel lief en geduldig met me. Ik heb heel lang getraind, maar ik heb pas 45 minuten gespeeld. Soms zullen ze geduldig met me moeten zijn, maar de inzet die is er zeker. Dat is al heel wat, haha", lacht de middenveldster.

Van de Donk noemt de afgelopen periode een rollercoaster. "Het ging in het begin eigenlijk heel goed. Gedurende de tijd ging het een beetje met ups en downs. Ik kreeg steeds meer last van spiertjes en tegenslagen. Het was soms wel moeilijk, want ik dacht iedere keer: Ik heb deze tijd niet. Ik kan niet nog een terugslag hebben."

"Dat gebeurde toch. Soms doet je lichaam iets anders dan dat je wil. Ik ben heel blij dat ik nog minuten heb kunnen maken en dat ik hier heb mogen aansluiten", gaat de middenveldster door.

Kort na het oplopen van haar blessure, kon Van de Donk het niet opbrengen om op tv naar de Leeuwinnen te kijken. "Ik vond dat veel te moeilijk, omdat ik niet wist of ik het EK zou gaan halen. Later heb ik wel gekeken."

"De flow kwam weer terug in het team. Ik zag veel goede dingen en veel doelpunten", is ze tevreden. Van de Donk voelde tijdens haar revalidatie steun van bondscoach Mark Parsons.

"Hij stelde me gerust. Mark zei: ik weet wat je kan. Zelfs als je helemaal geen minuten speelt, dan zal ik aan je denken", aldus de middenveldster.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand