VIDEO | Van de Donk weer belangrijk voor Lyon met goal in CL

Olympique Lyon heeft woensdag ook de tweede wedstrijd in de UEFA Women's Champions League gewonnen. De Franse topploeg was in eigen huis te sterk voor St. Pölten: 2-0.

Daniëlle van de Donk en Damaris Egurrola begonnen in de basis en eerstgenoemde was direct belangrijk voor Lyon. De middenveldster kopte na vier minuten de bal achter keepster Carina Schlüter. Egurrola leek daarna geblesseerd te raken, maar kon na een behandeling toch verder.

Lyon ging vervolgens op jacht naar de 2-0, maar die bleef in de eerste helft uit. Na de pauze viel de tweede Franse goal wel snel. Sara Däbritz gaf de bal voor, maar zag haar ploeggenoten missen. Leonarda Balog raakte de bal echter wel en scoorde zo een eigen treffer. Zodoende stond er na negentig minuten spelen een 2-0 stand in het voordeel van de thuisploeg op het scorebord.

Van de Donk speelde de gehele mee, Egurrola ging na een uur spelen naar de kant. Van de Donk was afgelopen week ook al belangrijk tegen Slavia Praag. De OranjeLeeuwin scoorde toen een treffer en gaf ook nog eens twee assists in de 9-0 zege.

Lees meer:
0 reacties