Van de Donk: "Wat ik dacht toen Lieke het zei? Alsjeblieft niet!"

Daniëlle van de Donk en Lieke Martens op het trainingsveld van Oranje
Daniëlle van de Donk en Lieke Martens op het trainingsveld van Oranje Foto: © Orange Pictures

Lieke Martens speelt vrijdag en dinsdag haar laatste wedstrijden in het shirt van de OranjeLeeuwinnen. Na jaren in Oranje vindt de aanvalster het mooi geweest. Daniëlle van de Donk begrijpt de keuze van haar maatje helemaal.

"Wat ik dacht toen Lieke tegen mij zei dat ze ging stoppen bij Oranje? Alsjeblieft niet! Haha", lacht Van de Donk voor de camera van de NOS. "Voor mij is het geen verrassing, ik had het wel een beetje zien aankomen. We hebben er veel over gepraat, ook van tevoren al. Ik begrijp het helemaal."

De twee Leeuwinnen zijn 'heel hecht', zo geeft de kleine middenveldster aan. "Ik weet niet of dat het 'Brabantse' in ons is, maar het was vanaf minuut één raak. Niet alleen wij twee, we hadden een klein groepje. We waren met ons groepje een beetje de rebelletjes. We hebben veel gelachen samen, veel kattenkwaad uitgehaald. We zijn gegroeid naar volwassen vrouwen, die nu een beetje dit team moeten leiden."

"Lieke is een uitzondering op de regel. Ze is een stapje hoger gegaan, heeft echt het Nederlandse vrouwenvoetbal op de kaart gezet", is Van de Donk lovend. "Zij is echt ons uithangbord geweest. Ze is tijdens het EK opgestaan. Ze heeft echt willen laten zien dat zij de beste van de wereld is. Dat heeft ze gedaan, daar ben ik super trots op. Ik ben ook heel blij dat ze dat toen deed. Het was goed voor het hele team", zegt ze met een grote glimlach.

De speelster van Olympique Lyon besluit: "Ze is een hele grote mevrouw geworden. Ze heeft niet bij de minste clubs gespeeld natuurlijk. Ik denk dat ze een hele mooie carrière heeft gehad hier."

Lees meer:
0 reacties