Van de Donk na Olympische teleurstelling: "Heeft mentale impact"

Daniëlle van de Donk op de training van de OranjeLeeuwinnen
Daniëlle van de Donk op de training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

Daniëlle van de Donk is terug in Zeist. Onlangs bereikte ze met haar club Olympique Lyon de halve finale van de UEFA Women's Champions League, maar met de OranjeLeeuwinnen wist ze zich niet te plaatsen voor de Olympische spelen.

"Het is super leuk om weer terug te zijn. Ik vind alle meiden altijd heel leuk en het is altijd weer even gezellig aan het begin, maar je ziet wel dat iedereen ook heel gretig is en daar hou ik wel van", zegt Van de Donk in gesprek met Sportnieuws.

Op de vraag of het vreemd is om vanuit dat team over te stappen naar Oranje, antwoordde ze: "Die vraag krijg ik best wel vaak, maar het is eigenlijk zo normaal gebleven. Ik zit hier al wel een tijdje bij en ik doe dit al heel lang, dat die omschakeling eigenlijk ook wel even lekker is. Even weg bij je club en lekker Nederlands praten", zegt ze glimlachend.

Van de Donk slaagde erin om verder te komen in de Champions League, maar het Nederlands elftal kon zich niet kwalificeren voor de Olympische Spelen. "Dat heeft mentaal best wel lang meegespeeld bij mij. Toen duurde de omschakeling weer terug naar de club voor mij wel wat langer. Het gaat wel met ups en downs, soms is het moeilijker en soms is het makkelijker", aldus Van de Donk.

Lees meer:
0 reacties