Van de Donk op WK: "Dan kijk ik toch met een speciaal gevoel"

Daniëlle van de Donk
Daniëlle van de Donk Foto: © Pro Shots

Komende zondag begint het WK voor de OranjeLeeuwinnen. Leonne Stentler ziet de ploeg van bondscoach Andries Jonker ver komen op het toernooi in Australië en Nieuw-Zeeland.

"Ik heb goede hoop. Ik zat beelden te bekijken van Amerika en ik heb goede hoop dat we nu een keer van ze kunnen winnen. Het is een van de grootste titelkandidaten, maar er zijn veel nieuwe speelsters en het is nog geen geoliede machine", zegt de oud-OranjeLeeuwin in het NPO Radio 1-programma Langs de Lijn En Omstreken.

Stentler gaat vooral letten op Esmee Brugts. "Het grote talent dat inmiddels wel duidelijk doorgebroken is en nu die linkerwingbackpositie mag bezetten", aldus de voormalig voetbalster. Marlou Peeters, inmiddels manager vrouwenvoetbal bij FC Utrecht, kijkt uit naar 'een van haar beste maatjes': Daniëlle van de Donk. "Als ik kijk, kijk ik toch altijd met speciaal gevoel. Het is al heel lang mijn beste vriendin. Dat is fijn om te kijken."

De twee merken dat de sfeer bij Oranje goed is. "Met Andries Jonker als nieuwe bondscoach is er meer duidelijkheid gekomen. Daar is veel optimisme uit ontstaan", aldus Stentler. Peeters sluit af: "De sfeer is goed, ze hebben er zin in en er is een klik met de staf."

Lees meer:
0 reacties