Van de Donk op retour bij Leeuwinnen? "In mijn hoofd wel, ja"

Daniëlle van de Donk
Daniëlle van de Donk Foto: © BSR Agency

Is Daniëlle van de Donk bezig aan haar laatste wedstrijden in Oranje? Het zou zomaar kunnen, vertelt ze in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Van de Donk is immers niet meer de jongste, toch heeft ze nou ook geen leeftijd waarop je echt als bejaarde voetballer gezien wordt. En zeker gezien haar prestaties zou ze best nog even door kunnen. Toch is ze voor zichzelf bezig met de voorbereiding op haar laatste grote toernooi met Oranje. "In mijn hoofd is dat wel zo, ja."

Dat is uiteraard nog geen definitief besluit. "Kijk, als je iets zegt, kan het anders lopen. Het is hetzelfde met mijn contract bij Olympique Lyon. Iedereen zegt: je kan langer door, je ziet er fit uit, het gaat goed. Dus wie weet. Ik ben daar nu niet mee bezig", aldus Van de Donk, die zich allesbehalve oud voelt.

"In Nederland zegt iedereen dat wij oud zijn, maar in Lyon vindt niemand ons oud", meent ze. "Ja, je moet op tijd weten wanneer het klaar is en het stokje doorgeven, maar in Amerika is de oude generatie ook lang meegegaan. Kijk naar Eugénie Le Sommer, die is 34 jaar en écht flying bij ons in Lyon."

Lees meer:
0 reacties