Van de Donk: "Nu ben ik gewoon een blije puppy als ik de bal zie"

Daniëlle van de Donk op een training van de OranjeLeeuwinnen
Daniëlle van de Donk op een training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © Orange Pictures

De OranjeLeeuwinnen staan sinds een maand onder leiding van bondscoach Andries Jonker. Hij is de opvolger van Mark Parsons en lijkt ook een totaal ander type coach.

"Elke coach is anders, dus vergelijkingen vind ik moeilijk om te doen en daar doe ik eigenlijk ook niet aan", geeft Daniëlle van de Donk aan voor de camera van ESPN. Ze merkt de aanwezigheid van Jonker wel: "De standaard is gewoon echt enorm hoog, bij elke training en elke wedstrijd. Als een passje niet goed gaat of niet op het goede been, dan hoor je dat. Ik denk dat het wel iets is wat wij nodig hebben in het team."

"Hij wil eigenlijk ook heel veel zelfvertrouwen geven, maar hij wil je ook blijven prikkelen. Het is even wennen, maar het bevalt me wel", zegt de middenveldster. Van de Donk moet het tijdens deze interlandperiode zonder haar mede-routiniers Lieke Martens, Dominique Janssen, Stefanie van der Gragt en Shanice van de Sanden doen. In goed overleg is besloten dat zij momenteel bij hun club blijven. Heeft Van de Donk daar ook over nagedacht?

"Niet echt", is ze duidelijk. Ik vind mijn situatie ook net iets anders. Ik heb een lange blessure gehad. Wie weet is het tijdens een andere periode anders voor mij, maar nu ben ik gewoon een blije puppy als ik die bal zie. Het gaat lekker, met het team ook wel. Het gaat goed en ik hoop dat het zo door blijft gaan", besluit de middenveldster.

Nederland - Argentinië

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de kwartfinale! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen Argentinië. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van Argentinië! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
8/12
ADO Den Haag V
19:30
Feyenoord V
vr
9/12
PEC Zwolle V
18:00
VV Alkmaar W
vr
9/12
SC Heerenveen V
18:00
Excelsior Rotterdam W
vr
9/12
Telstar W
18:00
PSV V
zo
11/12
FC Twente V
16:45
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 9 39 27
2 Ajax V 9 29 24
3 Fortuna Sittard W 9 16 19
4 ADO Den Haag V 9 12 16
5 PSV V 9 6 16
6 Feyenoord V 9 -2 13
7 PEC Zwolle V 8 -14 8
Bekijk de hele stand