Welkom op onze nieuwe website!

Van de Donk neemt afscheid: ''Ik stond bekend als een rebel''

Danielle van de donk 5fdb653413236
Danielle van de donk 5fdb653413236 Foto: © Orange Pictures

Na zes seizoenen neemt Daniëlle van de Donk afscheid van Arsenal. De middenveldster heeft een tweejarig contract getekend bij Olympique Lyon.

Middels een open brief neemt Van de Donk afscheid van de ploeg uit Engeland. "Eerlijk gezegd had ik nooit gedacht dat ik zes jaar bij Arsenal zou blijven. Het is zo zeldzaam dat voetballers zo lang op een plek blijven en dat weet ik maar al te goed", schrijft de OranjeLeeuwin, die voor haar komst naar Arsenal maar een paar maanden bij Kopparbergs/Göteborg FC speelde.

"Het was mijn eerste avontuur in het buitenland en ik vond het een stuk moeilijker dan ik had verwacht, ver weg van huis. Maar toen kwam Arsenal en wist ik dat ik nog niet klaar was om terug naar Nederland te gaan", vervolgt Van de Donk. Pedro Martínez Losa was destijds de trainer van Arsenal en hij zette de Nederlandse middenveldster in het begin op de bank.

"Ik was behoorlijk geïrriteerd, maar in een wedstrijd keek ik naar links en zag ik Casey Stoney, Kelly Smith en Fara Williams. 'Oh mijn god, is dit de bank?', dacht ik", vertelt Van de Donk, die merkte hoe professioneel Arsenal was. "Ik stond bekend als een beetje een rebel toen ik hier voor het eerst kwam."

"Maar iedereen bij de club heeft me geholpen om op te groeien, professioneler te worden en een meer allround speelster te worden", aldus de middenveldster, die terugkijkt op een geweldige tijd. "Ik werd dagelijks uitgedaagd. Het niveau was hoog en ik denk dat alle factoren me hebben geholpen om me te ontwikkelen. Ik moest leren om slim te zijn, om fysieker te zijn."

"Ik moest heel veel stappen maken om de speelster te worden die ik nu ben. En zonder de stappen die Arsenal me gaf, had ik nooit alles kunnen bereiken wat ik heb bereikt sinds ik hier aankwam. Dat is het belangrijkste dat ik me zal herinneren van mijn tijd bij Arsenal", besluit Van de Donk.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 17 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
Feyenoord W -
-
PSV W -
zo 17 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
ADO Den Haag W -
-
FC Twente W -
vr 29 okt. 2021, 19:30
Eredivisie Women
FC Twente W -
-
SC Heerenveen W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
PSV W -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
PEC Zwolle W -
-
Ajax W -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle W 7 5 13
2 Ajax W 6 8 10
3 PSV W 5 6 10
4 FC Twente W 5 11 9
5 Feyenoord W 5 3 8
Bekijk de hele stand