Van de Donk lacht: "Dit doet ze wel vaker met die dikke kop"

Daniëlle van de Donk
Daniëlle van de Donk Foto: © Orange Pictures

Daniëlle van de Donk kon naar eigen zeggen niet meer na de gewonnen wedstrijd van de OranjeLeeuwinnen tegen België. In de absolute slotfase plaatste Nederland zich voor de Final Four van de Nations League, dankzij twee treffers van Damaris Egurrola.

Van de Donk vond het mooi dat haar ploeggenote bij Olympique Lyon beslissend was voor Oranje. "Super natuurlijk", zegt de middenveldster voor de camera van ESPN. "We zeggen altijd dat we wel meer dan elf spelers nodig hebben en dat blijkt maar weer. Ik vind Damaris een ontzettend goede voetbalster en dat weet ze ook wel. Bij Lyon zie ik dit wel vaker gebeuren, dat ze met die dikke kop er even eentje in gooit. Maar dat ze dat op dit moment zo twee keer doet, dat vind ik echt geweldig. Ze verdient dat ook."

Egurrola bleef opvallend kalm na haar twee treffers voor Oranje. "Ik denk dat zij altijd een beetje zen is", lacht Van de Donk. "Ze is ontzettend rustig en heel volwassen voor haar leeftijd. Ik heb wel heel veel respect voor haar hoe ze altijd met alle situaties omgaat. Ook in het veld, ik vind het gewoon een hele intelligente voetbalster. Dat ze zo rustig is, helpt alleen maar bij haar."

Halverwege was Engeland virtueel groepsleider. "Ik baalde eigenlijk best wel", beaamt Van de Donk. "Het was wel even balen dat zij er meteen vier in hadden geschoten. Dat was natuurlijk niet niets, dus je moet. Maar aan de andere kant begonnen we wel goed. Als ik 'm er meteen had ingeprikt was het wel een stukje makkelijker geweest, maar dan was het niet zo leuk geweest als nu."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/03
FC Twente V
12:15
Ajax V
zo
3/03
AZ W
14:30
Utrecht W
zo
3/03
Telstar W
16:45
SC Heerenveen V
za
9/03
ADO Den Haag V
14:00
Telstar W
za
9/03
Fortuna Sittard W
16:30
AZ W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 15 35 45
2 Ajax V 15 31 36
3 PSV V 15 21 30
4 Fortuna Sittard W 15 16 27
5 ADO Den Haag V 15 6 22
6 PEC Zwolle V 15 0 21
7 Utrecht W 15 -11 21
Bekijk de hele stand