Van de Donk kijkt uit naar EK: "Dan moet je gewoon gaan knallen"

Daniëlle van de Donk op een training van de OranjeLeeuwinnen
Daniëlle van de Donk op een training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen zijn maandag begonnen aan het laatste deel van de voorbereidingen op het EK. De ploeg van bondscoach Mark Parsons traint momenteel in Zeist.

"Ik heb er super veel zin in. Toen ik hier heen reed dacht ik: nu gaat het echt beginnen. Natuurlijk weet je nu wel wat er aan zit te komen, een soort van. Maar het blijft altijd wel bijzonder", zegt Stefanie van der Gragt voor de camera van OnsOranje. Ook Daniëlle van de Donk heeft er zin in.

"De toernooien vind ik het allerleukst om te spelen. Daar doe je alles voor. Daar speel je alle kwalificatiewedstrijden voor. En als je er uiteindelijk staat, dan moet je gewoon gaan knallen. Toernooien zijn voor mij echt geweldig gewoon. Ik hoop dat we weer in de flow komen", aldus de middenveldster.

Voor Lineth Beerensteyn is het toernooi ook wel een beetje speciaal. "Omdat we natuurlijk regerend kampioen zijn. Alle ogen zijn op ons gericht. Ik vind dat alleen maar leuk", zegt de middenveldster. Ook Dominique Janssen hecht waarde aan de titel.

"We willen die titel verdedigen. Maar we gaan denk ik wel relaxt het toernooi in. We willen gewoon stap voor stap, wedstrijd voor wedstrijd het toernooi ingaan. En dan hopelijk weer pieken", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand