Van de Donk geïrriteerd door mannen-EK: "Dat mag iedereen weten"

Daniëlle van de Donk in actie namens de OranjeLeeuwinnen
Daniëlle van de Donk in actie namens de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

De OranjeLeeuwinnen zijn deze week begonnen aan de EK-kwalificatiereeks. Ondanks het mislopen van de Olympische spelen zit een lange vakantie er niet in voor Oranje, dankzij die EK-kwalificatieduels. Na de wedstrijden tegen Finland (op 31 mei en 4 juni) worden er ook in juli nog twee duels afgewerkt.

Die interlandperiodes zijn om het EK van de mannen gepland. Daniëlle van de Donk is daar niet blij mee. "Als je liever mannenvoetbal kijkt, doe je dat. Wie liever naar ons kijkt, kijkt naar ons. Simpel toch? Ik vind dit heel raar. Ga je niet naar de Spelen, denk je op vakantie te kunnen, zit er ineens zo’n random window tussen en in augustus beginnen we weer bij de club. Écht superslecht gepland, dat mag iedereen weten", maakt ze duidelijk in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Er wordt gewoon niet aan ons gedacht", gaat Van de Donk verder. "Het gaat maar door, door, door. Bij Lyon wordt ook van ons verwacht dat we alles winnen. Fysiek én mentaal zit er geen stop op. Gezeur? Ik vind het vervelend als mensen dat zeggen. Het is niet alléén maar leuk als topsporter. Je hebt het ontiegelijk zwaar soms", vertelt de middenveldster.

Ze gaat door: "Mensen willen dat niet zien, die denken: je mag je hobby als werk doen. Natuurlijk, ik weet dat ik bevoorrecht ben, maar als je geen rust krijgt en je familie niet kan zien, vind ik dat wel zwaar. Het is belangrijk dat te blijven zeggen. Anders gaat het nooit veranderen. De enige verandering die ik zie, is dat het alleen maar drukker wordt", is Van de Donk kritisch.

Lees meer:
0 reacties