Van de Donk geeft toe: "Ik heb echt gesmeekt dat ze erbij bleef"

Lieke Martens en Daniëlle van de Donk vieren de goal tegen Engeland
Lieke Martens en Daniëlle van de Donk vieren de goal tegen Engeland Foto: © Orange Pictures

Lieke Martens stopt na het tweeluik met Finland bij de OranjeLeeuwinnen. 'Super jammer', zo vindt ploeggenoot en maatje Daniëlle van de Donk. De middenveldster heeft echter alle begrip voor de keuze van Martens.

"Ik vind het super moeilijk en super jammer. Maar ik begrijp het ook wel weer. We zijn beste maten, we hebben het er heel veel over gehad. Dus ik wist dat het eraan kwam", geeft Van de Donk aan voor de camera's van ESPN. "Wat ze de afgelopen jaren tegen me zegt? Ik vind dat best wel privé, maar ze heeft haar ups en downs gehad. Ik vind dat je er als een echte vriend moet zijn."

"Soms ben je een luisterend oor en soms ben je een grote fan. Ik denk dat dat het enige is wat ik kan doen", vertelt de Brabantse, die hoop had dat Martens toch nog wilde blijven: "Ik heb echt gesmeekt dat ze gewoon erbij bleef. We hebben haar hartstikke hard nodig gehad. Maar aan de andere kant: je ziet dat het een beetje op is. Het is mooi geweest voor haar."

Van de Donk is trots op Martens. De Limburgse aanvalster had haar interlandcarrière graag af willen sluiten op de Olympische Spelen in Parijs. "De Spelen waren een hele mooie afsluiting geweest, als we daarheen zouden gaan. Dat was echt ons doel. We hebben alles gegeven en het is ons helaas niet gelukt. Dat ze dan nu nog hier is, daar ben ik wel heel blij mee", aldus Van de Donk.

Lees meer:
0 reacties