Van de Donk en Egurrola met Lyon naar halve finale Champions League

Daniëlle van de Donk en Damaris Egurrola mogen blijven dromen van de eindwinst van de UEFA Women's Champions League. Met Olympique Lyon wisten de twee Nederlandse middenveldsters woensdagavond de halve finale te bereiken, door af te rekenen met Benfica: 4-1.

De eerdere ontmoeting tussen beide ploegen eindigde in 1-2, in het voordeel van Lyon. De Franse ploeg speelde woensdagavond thuis en bleek daar uiteindelijk met 4-1 te sterk. Van de Donk begon in de basis, Egurrola viel in de rust in. Op dat moment stond het 1-1.

Vlak voor de pauze zette Delphine Cascarino de thuisploeg op voorsprong, maar Marie-Yasmine Alidou maakte al snel de gelijkmaker. In de tweede helft was Cascarino wederom trefzeker. Lang leek het bij die 2-1 te blijven, maar in de blessuretijd sloeg Kadidiatou Diani nog tweemaal toe.

Egurrola stond op dat moment dus op het veld, nadat ze in de rust inviel. Van de Donk werd na 63 minuten spelen gewisseld. In de halve finale neemt Olympique Lyon het op tegen de winnaar van de wedstrijd tussen BK Häcken en Paris Saint-Germain.

Lees meer:
0 reacties