VIDEO | Van de Donk en Egurrola kampioen na overwinning op PSG

Olympique Lyon is vrijdagavond voor de zeventiende keer kampioen van Frankrijk geworden. De club van Daniëlle van de Donk en Damaris Egurrola rekende in de finale van de play-offs af met het Paris Saint-Germain van Jackie Groenen en Lieke Martens: 2-1.

Bij Lyon begonnen Van de Donk en Egurrola in de basis. Aan de andere kant had Groenen een basisplaats, terwijl Lieke Martens op de bank begon. In eigen huis kwam Olympique Lyon na achttien minuten spelen op voorsprong via Delphine Cascarino. Op aangeven van Van de Donk zette zij de 1-0 op het scorebord.

Slechts vier minuten later volgde de 2-0, gemaakt door Kadidiatou Diani. Tabitha Chawinga zorgde met de aansluitingstreffer in de 73e minuut nog voor een spannend slot, maar uiteindelijk ging de titel voor de zeventiende keer naar Olympique Lyon. Voor Van de Donk en Egurrola is het hun derde kampioenschap met Lyon.

Van de Donk speelde overigens de gehele wedstrijd mee, Egurrola moest in de rust gewisseld worden. Aan de zijde van Paris Saint-Germain maakte Groenen de negentig minuten vol. Martens viel na iets meer dan een uur spelen in.

Lees meer:
0 reacties