Van de Donk eerlijk: "Ik ben vaak vermoeid, fysiek en mentaal"

Andries Jonker en Daniëlle van de Donk
Andries Jonker en Daniëlle van de Donk Foto: © BSR Agency

De volle speelkalender is al langer onderwerp van gesprek in het vrouwenvoetbal. Ook bij de OranjeLeeuwinnen is het een thema. Daniëlle van de Donk moet toegeven dat ze vaak vermoeid is.

"Ik ben wel fit, maar ik ben ook best wel vaak vermoeid. Ik vind het ook heel erg druk. Ik hoop dat er naar gekeken gaat worden. Het is fysieke en mentale vermoeidheid", erkent de middenveldster bij de NOS. "Soms wil je het fysiek niet toegeven dat je vermoeid bent, dan ga je een wedstrijd in en heb je een beetje slappe benen. Dan speel je toch geen honderd procent."

Van de Donk vervolgt: "Bij Lyon moet ik wel gewoon honderd procent spelen, wil ik mijn basisplaats behouden. Het is soms lastig. Bij de club hebben we nu iedere drie dagen een wedstrijd gehad. Je wil er wel iedere keer staan, maar het is ontzettend druk. Hier (bij Oranje, red.) ook, de wedstrijden zijn van hoog niveau. Je hebt een heel druk programma."

"Ik weet dat het topsport is en dat het hard werken is, maar aan de andere kant denk ik ook: het is ook goed rusten. Als ik naar het programma kijk, vraag ik me af waar de rust is", is Van de Donk eerlijk. De speelster van Olympique Lyon geeft vervolgens een inkijkje in haar schema: "Woensdag is de wedstrijd in Heerenveen, daarna moet ik zo snel mogelijk terug naar de club. Wij moeten herstellen, dat doen we bij de club op donderdag. Op vrijdag zijn we deze keer vrij. Zaterdag ga je weer trainen, zondag wedstrijd en daarna ga je eigenlijk weer om de drie dagen een wedstrijd spelen."

Bij Oranje wordt er deze week niet al te veel over gepraat, zo geeft de Brabantse aan. "Je zit zo met die wedstrijden in je hoofd. Als ik ga praten over dat ik vermoeid ben, gaat dat in m'n hoofd zitten. Ik wil gewoon lekker fris zijn. Ik vind dat ze het hier goed voor ons regelen. We krijgen goede faciliteiten om ook even te rusten."

Lees meer:
0 reacties