Van de Donk: "Denk dat Jonker er wel een beetje van stond te kijken"

Daniëlle van de Donk
Daniëlle van de Donk Foto: © Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen beginnen vrijdag aan de Nations League. Via dat toernooi wil Nederland zich plaatsen voor de Olympische Spelen van 2024. Ondanks het drukke speelschema gaan de speelsters daar vol voor.

Bondscoach Andries Jonker ging in gesprek met de drie oudste en drie jongste speelsters van zijn selectie over de Spelen. De speelsters waren duidelijk: zij willen naar dat toernooi. "Ik denk dat hij (Jonker, red.) er wel een beetje van stond te kijken", zegt Daniëlle van de Donk in gesprek met NU.nl. "Bij de mannen is het natuurlijk ook net iets anders. Maar wij willen gewoon op elk toernooi aanwezig zijn", aldus de speelster van Olympique Lyon.

Het zorgt voor een bomvolle voetbalagenda. "Toen ik jonger was, dacht ik er helemaal niet over na. Ik dacht gewoon: leuk, voetballen. Maar nu sta ik wel te kijken van die blessures. We krijgen meer en meer wedstrijden. Vind ik dat dan goed? Niet zozeer. We zijn geen machines", maakt Van de Donk duidelijk.

De speelsters zelf vinden het echter moeilijk om in te grijpen. "Wij zijn te fanatiek", aldus de kleine middenveldster. "Dat hoort bij topsport. Je wil op elk toernooi aanwezig zijn en voor de prijzen spelen. Dan laat je zo'n groot toernooi als de Spelen niet schieten", aldus Van de Donk.

Lees meer:
0 reacties