Van de Donk blinkt uit: "Dit toont de genialiteit van dit team"

Daniëlle van de Donk in actie namens Olympique Lyon
Daniëlle van de Donk in actie namens Olympique Lyon Foto: © Pro Shots

Olympique Lyon zette in de eerste groepswedstrijd van de UEFA Women's Champions League een monsterzege neer. Op bezoek bij Slavia Praag won de Franse topclub met maar liefst 9-0. Daniëlle van de Donk blonk uit.

Ze maakte de 0-2 en gaf ook nog twee keer een assist. Van de Donk maakte de negentig minuten vol en werd vanwege haar prestaties verkozen tot Speelster van de Wedstrijd. "Wij hebben het ongelooflijk goed gedaan. Ik ben erg trots op de meiden, iedereen was hier onderdeel van", reageerde de OranjeLeeuwin bij de UEFA.

"Het was heel leuk", glundert Van de Donk. "Hoe het komt dat er zoveel verschillende doelpuntenmakers waren? Dit toont de genialiteit van ons team, iedereen hunkert naar goals. Ik ben heel blij dat iedereen betrokken was." De middenveldster heeft genoten van het optreden van haar ploeg: "We hebben het ons makkelijk gemaakt door de bal snel rond te laten gaan. Het is geweldig om deel uit te maken van zo’n sterk team met zo’n winnaarsmentaliteit. De standaarden zijn heel, heel hoog", merkt Van de Donk op.

Lees meer:
0 reacties