Van de Donk blikt terug: "Ik dacht: wat doet deze kleine rat"

Lieke Martens en Daniëlle van de Donk
Lieke Martens en Daniëlle van de Donk Foto: © BSR Agency

Lieke Martens speelt dinsdagavond haar laatste wedstrijd als OranjeLeeuwin. Dat betekent ook dat ze niet meer samen op het veld zal staan met haar maatje Daniëlle van de Donk.

De twee Leeuwinnen zijn 'heel hecht', zo geeft de kleine middenveldster aan bij de NOS. "Ik weet niet of dat het 'Brabantse' in ons is, maar het was vanaf minuut één raak. Niet alleen wij twee, we hadden een klein groepje. We waren met ons groepje een beetje de rebelletjes. We hebben veel gelachen samen, veel kattenkwaad uitgehaald. We zijn gegroeid naar volwassen vrouwen, die nu een beetje dit team moeten leiden."

Met dat groepje werd dus vaak kattenkwaad uitgehaald. Of Van de Donk voorbeelden heeft? "We waren heel jong toen we samen begonnen te spelen. Eerst speelden we tegen elkaar. Lieke was superklein vroeger", weet ze nog. "Toen dacht ik: 'wat doet deze kleine rat de hele tijd, die pakt elke keer de bal van me af en dan gaat ze er vandoor'. Ik vond het super irritant."

Uiteindelijk kwamen de twee samen te voetballen. "Toen was ze al een stukje groter geworden", lacht Van de Donk. "Op het veld klikte het goed. Alle dingen die we hebben uitgehaald, ga ik niet vertellen. Maar met Shanice van de Sanden, Kika (van Es, red.)... Het was een mooi groepje, die de lol in het leven zag", zegt de middenveldster met een lach.

Lees meer:
0 reacties