Van Bruggen ziet verbetering: "Spanje nu ons volgende focuspunt"

Logo OranjeLeeuwinnen
Logo OranjeLeeuwinnen Foto: © Vrouwenvoetbalnieuws.nl - Amber van Lieshout

Oranje O17 heeft zondagmiddag wederom een goed resultaat geboekt in de allesbeslissende EK-kwalificatieronde. Na de eerdere zege op Oekraïne werd zondag ook Turkije verslagen: 6-1.

Coach Sherida van Bruggen was tevreden over het spel van haar ploeg. "We hebben ons volledig op Turkije voorbereid. Waar liggen de ruimtes? Wat willen we laten zien? Ik vind dat we daar goed in zijn geslaagd. We hebben veel intensiteit geleverd en ook qua afstemming klopte het redelijk goed. We hebben daar echt stappen in gezet ten opzichte van de voorbije maanden", zegt ze tegenover OnsOranje.

Oranje O17 schoot in 's-Gravenzande uit de startblokken. Kyra Koopman opende al na zes minuten de score. Daarna kreeg de ploeg van coach Van Bruggen zeker kansen op meer en na een aantal gemiste kansen volgde alsnog de 2-0. Kiki Scholten werkte binnen uit een hoekschop.

Nog voor rust liepen de jonge Leeuwinnen verder uit. Victoria Boerboom maakte de derde Nederlandse treffer, waarna Dechamaily Lont vanaf elf meter voor de 4-0 zorgde. "Het was voor ons het sein om door te pakken en Turkije verder op te jagen. Nu werd het doelsaldo wel degelijk belangrijk, dus we hebben alles geprobeerd om de score verder op te schroeven", zegt Van Bruggen.

Na de pauze kwamen daar nog twee Nederlandse goals bij. Koopman maakte haar tweede treffer van de middag en zo'n twintig minuten later deed Scholten dat ook. Vijf minuten voor tijd maakte Turkije O17 nog een eretreffer. Door die goal kan Oranje O17 komende woensdag niet op een gelijkspel tegen Spanje. "We weten dat we moeten winnen. We hebben stappen gemaakt en de sfeer in de groep is heel goed. Spanje wordt nu ons volgende focuspunt."

Die wedstrijd staat voor komende woensdag op het programma. De aftrap is om 15:00 uur.

Lees meer:
0 reacties