Van Bruggen tevreden na zege: "We zijn pas twee dagen bij elkaar"

Logo OranjeLeeuwinnen
Logo OranjeLeeuwinnen Foto: © Vrouwenvoetbalnieuws.nl - Amber van Lieshout

Oranje O17 heeft woensdagmiddag hard uitgehaald tegen de leeftijdsgenoten van België. Op Sportpark Vondersweijde was de ploeg van coach Sherida van Bruggen met maar liefst 6-0 te sterk.

In de vierde minuut opende Dina Haizoun de score. Nog geen drie minuten later was het direct alweer raak toen middenvelder Sophie Proost voor de 2-0 zorgde. Dechamaily Lont maakte de derde Oranje-goal, waarna een eigen treffer van Julia Bollen een ruststand van 4-0 betekende.

In Oldenzaal werd er na de pauze nog tweemaal gescoord. Lont zorgde kort na rust via een perfecte teamgoal voor haar tweede doelpunt van de middag en een kwartier later completeerde zij zelfs haar hattrick.

"Je weet vooraf natuurlijk niet precies wat je kunt verwachten, we zijn pas twee dagen bij elkaar", geeft coach Van Bruggen aan in gesprek met OnsOranje. "Het was een mooie wedstrijd om te kijken hoe we met elkaar willen spelen en welke afspraken we daarbij moeten maken. We hebben echt veel kansen gecreëerd en hadden misschien nog wel meer kunnen scoren."

Voor Oranje O17 was het oefenduel met België de laatste test voor de komende EK-kwalificatieduels. "Dan gaat het er echt om", weet Van Bruggen. "België heeft ook een aantal keer blootgelegd wat bij ons nog beter kan en dat moeten we meenemen naar volgende week."

Op 12 oktober speelt Nederland tegen Finland, drie dagen later volgt een ontmoeting met Bulgarije en het drieluik wordt op 18 oktober afgesloten met een wedstrijd tegen Zwitserland. Alle duels worden afgewerkt in Bulgarije.

Lees meer:
0 reacties