Van Bruggen na nederlaag Oranje O17: "Tegenstander van ander kaliber"

Logo OranjeLeeuwinnen
Logo OranjeLeeuwinnen Foto: © Vrouwenvoetbalnieuws.nl - Amber van Lieshout

Oranje O17 heeft woensdagavond een geflatteerde nederlaag geleden tegen Frankrijk. In Noordwijk bleven de jonge Leeuwinnen lang in het spoor van de regerend Europees kampioen, maar in de blessuretijd moest de ploeg toch de meerdere erkennen: 1-4.

"Het is heel belangrijk dat we een topland als Frankrijk treffen", zo geeft coach Sherida van Bruggen aan op de website van OnsOranje. "Dat is toch een tegenstander van een heel ander kaliber dan bijvoorbeeld België waar we dit seizoen tegen zijn gestart. Er wordt veel meer gevraagd van de speelsters en de punten waar we ons nog moeten ontwikkelen worden direct blootgelegd."

Frankrijk domineerde vanaf het begin, maar verdedigend stond Nederland goed. Pas vijf minuten voor de rust wisten de Fransen toe te slaan. Anais Ebayikin wist keepster Noa Tissingh middels een vrije trap te passeren. Halverwege de tweede helft viel de 0-2, die werd gemaakt door captain Lina Gay.

Oranje O17 gaf echter niet op en zeven minuten voor tijd maakte de ploeg van coach Sherida van Bruggen de aansluitingstreffer. Een vrije trap viel voor de voeten van Victoria Boerboom. De aanvalster van ADO Den Haag twijfelde niet en zette de 1-2 op het scorebord.

De jonge Leeuwinnen kregen daarna nog de mogelijkheid op de gelijkmaker, maar de goals vielen aan de andere kant. Omella Graziani en Djenna Lena Tene maakten gebruik van de ruimtes en zorgden voor een 1-4 eindstand. "Dat was geflatteerd", oordeelt Van Bruggen. "Maar de zege voor Frankrijk was zeker verdiend."

Ondanks de nederlaag kijkt de coach terug op een leerzame avond. "Frankrijk heeft zichtbaar gemaakt waar wij nog stappen moeten zetten om ons te kunnen meten met de top. Daar gaan we hard mee aan de slag in de voorbereiding op de beslissende kwalificatieronde."

Voor de tweede en beslissende kwalificatieronde in maart wordt 8 december geloot. De wedstrijden worden hoogstwaarschijnlijk in maart gespeeld.

Lees meer:
0 reacties