Van Bruggen: "Dat is heel leerzaam voor het vervolg van het seizoen"

Logo OranjeLeeuwinnen
Logo OranjeLeeuwinnen Foto: © Vrouwenvoetbalnieuws.nl - Amber van Lieshout

Oranje O17 heeft de eerste EK-kwalificatieronde afgesloten met een overwinning. De jonge Leeuwinnen waren donderdag met 3-0 te sterk voor Zwitserland.

Oranje O17 kwam al snel op voorsprong via Fleur Verkooijen. In de elfde minuut opende zij de score. Ranneke Derks zorgde na een halfuur spelen voor de 2-0. De speelster van PSV trof doel op aangeven van Rose Ivens, die ook bij de eerste Nederlandse goal de assist gaf. Uiteindelijk bepaalde Derks na ruim een uur spelen de eindstand op 3-0.

"We hebben eigenlijk alles wel meegemaakt in de afgelopen week", blikt coach Sherida van Bruggen bij OnsOranje terug op de eerste ronde van de EK-kwalificatie. "Een flinke tegenslag tegen Finland (1-0 verlies red.), terugkomen van een achterstand tegen Bulgarije en de hele wedstrijd de bovenliggende partij zijn tegen Zwitserland."

"Vooral de opbouw ging elke wedstrijd weer wat beter. Het gaat steeds vaker goed, we durven meer en zijn ook beter op elkaar afgestemd. Dat is heel leerzaam voor het vervolg van het seizoen", oordeelt Van Bruggen.

Lees meer:
0 reacties