Welkom op onze nieuwe website!

Vaak last van krampen tijdens het voetballen? Deze tips kunnen helpen!

Unnamed 6149dc40321c2
Unnamed 6149dc40321c2

Kramp in je kuiten is één van de vervelendste dingen als je op een voetbalveld staat. Niemand vindt het fijn om een training vroegtijdig te moeten staken of de coach te moeten seinen dat je van het veld moet tijdens een wedstrijd. Gelukkig zijn er dingen die je kunt doen om de kans te verkleinen dat je krampen in je kuiten krijgt.

Tip 1: Eet niet net voor je sportsessie
Alhoewel een goede maaltijd je energie kan geven voor een sportsessie, kan het handig zijn om een niet in het uur voor je voetbaltraining of -match te eten. Tijdens de vertering van je eten, gaat er veel bloed naar je maag en je darmen. Er is dus minder bloed in de rest van je lichaam, waardoor de doorbloeding van je benen minder goed is. En zo krijg je dus krampen!

Tip 2: Draag compressiekousen
Het is een goed idee om je normale voetbalkousen eens te switchen voor voetbal compressiekousen. Compressiekousen, ook wel steunkousen genoemd, zitten strak om je kuiten, wat de doorbloeding bevordert. Let erop dat je je compressiekousen niet té strak koopt, want dit kan ook voor krampen zorgen.

Tip 3: Houd je elektrolyten in balans
Elektrolyten zijn erg belangrijk voor enkele vitale functies van jouw lichaam. Als je te weinig zout of vocht in je lichaam hebt, kan er een tekort aan elektrolyten ontstaan. Over het algemeen kun je je elektrolyten op balans houden door voldoende water te drinken. Natuurlijk kunnen sportdrankjes waarbij extra elektrolyten werden toegevoegd, ook helpen.

Tip 4: Skip je cooling down niet
Veel sporters die sporten voor het plezier, durven na de training snel samen een borreltje doen. Of carpoolen na de training meteen naar huis. Toch is het erg belangrijk om de cooling down fase na het voetballen niet te skippen. Als je van 100% naar 0% activiteit gaat zonder stretchen of een rondje uitwandelen, worden de afvalstoffen in je spieren niet goed afgebouwd. Deze zorgen voor vermoeide spieren en spierstijfheid. Als je meerdere dagen per week traint, is het uiterst belangrijk dat je na een training even vijf minuutjes gaat uitlopen en daarna stretchoefeningen doet. Zo heb je veel minder kans dat je op de volgende training nog last hebt van de training ervoor!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 29 okt. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
FC Twente V -
-
SC Heerenveen V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PEC Zwolle V -
-
Ajax V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Excelsior Rotterdam W -
-
Feyenoord V -
vr 5 nov. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
SC Heerenveen V -
-
ADO Den Haag V -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle V 7 5 13
2 Feyenoord V 6 4 11
3 FC Twente V 6 11 10
4 Ajax V 6 8 10
5 PSV V 6 5 10
Bekijk de hele stand