Uitslagen | Manchester City en BIIK Kazygurt naar laatste zestien

Op woensdagavond werden de meeste Champions League wedstrijden uit speelronde 32 gespeeld.

Manchester City – St. Pölten

Manchester City is in 1988 opgestart en speelde in de Noordelijke divisie van de Womens Regional Football League. Het eerste kampioenschap werd gevierd in 2011/12, daarna de Continental Cup (2014 en 2016), de titel volgde afgelopen seizoen en de FA Cup werd ook toen gelijk gepakt. Tessel Middag stroomde vanuit Ajax direct in de beste periode van de club, zij zelf is bijna terug van een knie blessure. Het is pas de tweede keer dat City mee doet aan de Champions League en haalde daarin de halve finales. Hierin was Olympique Lyonnais met 2-3 te sterk.

De doelpunten uit de eerste wedstrijd:

De Oostenrijkse tegenpartij, St. Pölten, is pas elf jaar geleden opgestart uit een combinatie van FSK St Pölten en Spratzern. De grote successen zijn van de laatste paar jaar. De beker werd al vijf keer gewonnen en de landstitel drie keer. De dubbel werd al drie keer gepakt en dat allemaal in de laatste drie seizoenen. De wedstrijd staat onder leiding van een Pools kwartet en de scheidsrechter is Monika Mularczyk.

Thuis Uit 2e WD 1e WD
Manchester City* St. Pölten 3-0 3-0
Glasgow City BIIK Kazygurt 4-1 0-3

 

Glasgow City – BIIK-Kazygurt

Glasgow City is vanaf 2005/06 al actief in de Champions League en de beste prestatie was in het seizoen 2014/15. De kwartfinales werden bereikt en daarin strande het tegen Paris Saint-Germain, het werd 0-7.

De doelpunten uit de eerste wedstrijd:

BIIK-Kazygurt bestaat pas acht jaar en komt uit Shymkent, een plaats in Kazakhastan. In eigen land wisten ze al acht landstitels te pakken, acht keer de beker en wisten pas één keer beslag te leggen op de Super Cup. In de UWCL strand het vaak  in ronde 32. De beste prestatie was in het seizoen 2016/17. In de wedstrijd tegen Paris Saint-Germain.