Update over Maanum: middenveldster sluit niet aan bij nationale ploeg

Frida Maanum aan de bal namens Arsenal
Frida Maanum aan de bal namens Arsenal Foto: © BSR Agency

Frida Maanum zal deze interlandperiode niet aansluiten bij Noorwegen. De middenveldster van Arsenal zakte afgelopen weekend ineen in de wedstrijd tegen Chelsea en zal de komende periode tests ondergaan bij Arsenal.

Maanum zakte vlak voor tijd in elkaar tijdens de Conti Cup-finale tussen Chelsea en Arsenal. De Noorse middenveldster onderging vervolgens meerdere onderzoeken en de resultaten zijn beoordeeld door twee cardiologen, zo meldt Arsenal. "Tot dusver zijn er geen duidelijke hartoorzaken gevonden uit dit grondige onderzoek."

De Arsenal-speelster heeft inmiddels een monitoringapparaat laten plaatsen, om zo haar hartfunctie te registreren. "Ze zal nu werken aan een geleidelijke terugkeer, onder het trainingsprotocol. Zodra Frida een volledige periode van een week is gevolgd, zal haar normale training nauwlettend worden beoordeeld en gemonitord, voordat er een beslissing wordt genomen over een terugkeer op het veld."

Vanwege de voortdurende monitoring door Arsenal, zal Maanum zich niet melden bij de Noorse nationale ploeg. Ze zal dus niet in actie komen in de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Finland en de OranjeLeeuwinnen.

Lees meer:
0 reacties