Unieke kans: Wellington United op zoek naar Nederlandse speelster

Een bal op het veld
Een bal op het veld Foto: © Pro Shots

Altijd al eens in Nieuw-Zeeland willen spelen? Wellington United is op zoek naar een gepassioneerde en getalenteerde Nederlandse speelster, die tussen half mei en eind september 2024 uit wil komen voor de club.

Wellington United zoekt daarbij vooral een spits en/of een aanvallende middenveldster. "De juiste kandidaat is tussen de 19 en 28 jaar oud en op behoorlijk clubniveau gespeeld hebben. De kandidaat moet en geweldig en open persoon zijn die graag een nieuwe cultuur wil ontdekken en daarin wil werken."

De filosofie van de club uit Nieuw-Zeeland? "We spelen een op balbezit gebaseerde stijl van aanvallend voetbal, waarbij we gebruik maken van individuele acties en combinatiespel. Wij domineren het spel door de bal te controleren", aldus de ploeg. Details hoe Wellington United de juiste kandidaat zal steunen zal naar voren komen in een Zoom-meeting.

Wellington United is in 1986 opgericht na een fusie tussen clubs. De ploeg linkt specifiek terug naar vier clubs: Diamond, Zealandia, Hungaria en Wellington City. De club heeft een goede band met Nederland, wat ook te zien is aan het oranje-shirt.

In 2011 werd er een initiatief ontwikkeld door John Dow (WU-voorzitter) en Boyd Klap (oprichter van de Stichting NZ Nederland), om zo aan kracht te winnen binnen de vereniging. Dow en Klap begonnen semi-profs over te halen vanuit Nederland om te spelen voor Wellington United. Zo speelden eerder Mariska Kogelman, Priscilla de Vos en Suzanne Giesen voor de club uit Nieuw-Zeeland.

Wil jij in hun voetsporen treden en gaan voor een voetbalavontuur in Wellington? Neem dan contact op via guilleschiltenwolf@hotmail.com.

Lees meer:
0 reacties