Unieke kans voor Nederlandse spelers om een zomer te voetballen in de USA

Een bal op het dak van het doel
Een bal op het dak van het doel Foto: © Pro Shots

Dutch Lions FC is voor de negen Dutch Lions FC voetbalclubs in de USA op zoek naar Nederlandse spelers die tussen half mei en half juli 2023 in de USA willen voetballen. Hiervoor organiseert de Dutch Lions FC op 2 november a.s. try-outs in Nederland voor zowel mannen en vrouwen. De try-outs vinden plaats in het Atik Stadion in Roosendaal, de thuisbasis van RBC Roosendaal. Er zijn in totaal zo’n 70 plaatsen beschikbaar voor Nederlandse spelers. Er is plaats voor zowel spelers die nu op divisieniveau actief zijn, maar ook spelers die in een lagere amateurklasse spelen.

Tijdens de try-outs kunnen de mannen en vrouwen hun talent laten zien en maken ze kans om gescout te worden voor een de Dutch Lions FC teams. Mannen kunnen spelen voor een van de drie clubs die in de vierde divisie van het Amerikaanse voetbal spelen: Dayton (Ohio), Chicago (Illinois) of Miami (Florida). Dayton en Chicago spelen in de United Soccer Leagues (USL) League Two en Miami speelt in de National Premier Soccer League (NPSL). Dayton heeft ook nog een U19 team dat speelt in de USL Academy. Vrouwen kunnen spelen voor een van de zeven damesteams die op het tweede niveau actief zijn: Dayton (Ohio), Fort Meyers (Florida), Chicago I en II (Illinois), Washington DC (Washington), Carlsbad (California) of New York (New York). De vrouwenteams spelen in de Women’s Premier Soccer League (WPSL). Chicago speelt ook met een team in de United Soccer Leagues (USL) W League. Sinds de oprichting in 2010 hebben er al ruim 150 Nederlandse spelers in Amerika gevoetbald voor de diverse Dutch Lions FC clubs.

Naast een schitterende ervaring is het spelen in Amerika voor veel (jonge) voetbal(l)(st)ers ook een weg naar het professioneel voetbal. Meer dan 80 spelers die voor Dutch Lions FC hebben gevoetbald, hebben hun droom gerealiseerd: zij werden professioneel voetbal(l)(st)ers. Dutch Lions FC is daardoor ook een “Gateway to professional soccer”. De try-outs in Nederland beginnen op 2 november om 10:30 uur en de dag eindigt om 16:00 uur. Er is eerst een gezamenlijk start met een presentatie over de verschillende voetbalclubs en het voetbalseizoen in de zomer van 2023. Daarna vindt een trainingssessie van 1 uur plaats en worden er vervolgens een aantal wedstrijden gespeeld. De kosten voor de deelname aan de try-outs zijn €75. Dat is inclusief lunch en een Dutch Lions FC tenue. Aanmelden kan via de website: https://dutchlionsfc.com/tryouts/ ;

Nederland - Argentinië

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de kwartfinale! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen Argentinië. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van Argentinië! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
8/12
ADO Den Haag V
19:30
Feyenoord V
vr
9/12
PEC Zwolle V
18:00
VV Alkmaar W
vr
9/12
SC Heerenveen V
18:00
Excelsior Rotterdam W
vr
9/12
Telstar W
18:00
PSV V
zo
11/12
FC Twente V
16:45
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 9 39 27
2 Ajax V 9 29 24
3 Fortuna Sittard W 9 16 19
4 ADO Den Haag V 9 12 16
5 PSV V 9 6 16
6 Feyenoord V 9 -2 13
7 PEC Zwolle V 8 -14 8
Bekijk de hele stand